תפילה וברכות

קשיים גדולים להתפלל

  • י"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום, לאורך תקופה מאוד ארוכה יש לי קושי רב להתפלל. אני מתפלל פעם אחת ביום וגם הפעם הזו מאוד קשה לי. אני מרגיש יותר ויותר כי הדבר משניא עליי לא מעט גם את יתר שמירת המצוות, גם אלו שאיתן עוד אני מתמודד. הכלל של "עבודה שבלב זוהי תפילה" ממש לא מיושם אצלי מאחר ואני חש כי כל ענין התפילה הוא עול עבורי ורק מרחיק אותי יותר מקרבה לה'. לא נראה לי כי אוכל להתמיד יותר מדי זמן עם תחושות כאלה. אשמח לכל עצה שתוכל לסייע לי לכוון בתפילה או לפחות להפוך את הנושא לפחות בלתי נסבל מבחינתי. בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אציע שתשלח לי מס' טלפון כדי שנבדוק את הדבר יותר לעומק כדי שנוכל לסייע לך בעז"ה לפי רוחך.