נטילת ידיים במים חמים

  • י' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, האם מותר לעשות נטילת ידיים של שחרית (לסירוגין) ונטילת ידיים לפני אכילת פת במים חמימים במיוחד בחורף. תודה. בבקשה אם אפשר לציין מקור סימן וסעיף.

תשובה

שלום רב,

אפשר ליטול ידיים במים חמימים.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן קס סעיף ו) שמים שהרתיחו אותם כשרים לנטילת ידיים אפילו כשהם בדרגת חום שהיד סולדת בהם. וכתב המשנה ברורה (ס"ק כז) שיש מחמירין שלא ליטול ידיים במים שהיד סולדת בהם. ואם אין לו מים אחרים יראה להמתין מעט עד שיצטננו במקצת שלא יהיה היד סולדת בהם, ואז יצא ידי חובת כל הדעות. וע"ע בספר הלכה ברורה (שם סעיף כב) שגם למנהג הספרדים טוב להחמיר בזה במקום שאין טורח.

בברכה,

הלל מאירס