אמונה

פגם הברית ומשכב זכר.

  • י' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב או כל מי שיענה על שאלתי דבר ראשון מאוד חשוב לי להדגיש שאני מאוד מתבייש במעשי והייתי רוצה ששאלתי לא תתפרסם באתר, אלא אם אין לה תועלת לאחרים שיכולים להיכשל ואם יש לה אשמח אם תתפרסם השאלה והתשובה לזיכוי רבים כל עוד פרטי מוסתרים לכן אסמן שאני מעוניין ששאלתי תתפרסם באתר אך זה אשאיר לשיקולכם האישי. אני בחור שהתחיל בתהליך של חזרה בתשובה בערך בגיל 17 עד היום אני לא יכול ממש להגיד שחזרתי בתשובה אפילו ששיניתי את אורח חיי לאורח חיים של אדם דתי, כי אני עדיין עושה מעשים רעים וחי כבעל עבירה של מעשים רעים ובזויים. מאוד קשה לשאול את שאלתי ואפילו שהתייעצתי על נושא זה עם הרב שלי שאני מאוד מכבד ומעריך את דעתו אני מתבייש לשאול אותו את השאלה הזאת. עם כל הבושה שלי אני ישאל את השאלה ויפרט מה שצריך לפרט כי באמת אין לי מקום אחר לשאול את השאלה הזאת. אני בערך קצת לפני גיל הבר מצווה כילד חילוני לכל דבר נחשפתי להרבה מן הפריצות שקיימת באינטרנט והיא סבבה אותי כמעט בכל מקום אפילו שלא ידעתי שהיא פריצות, ובמיוחד כילד חילוני בחברה חילונית ששם הכל פתוח ומדברים על הכל על מה שצריך ועל מה שלא צריך, על הטוב ועל הרע והרבה מזה רע, במיוחד בתור ילד שלא מבין כל כך מה זה טוב ורע ויש לו תפיסת עולם משלו, כילדים אני זוכר שפשוט ניסינו "לשחק אותה" מבוגרים והיינו עושים או מתיימרים לעשות דברים שמבוגרים עושים כגון עישון אלכוהול (לפחות ככה חשבנו בתור ילדים שככה מבוגר אמור להתנהג - זה מה שסופגים בעיקר מהאינטרנט ומהטלוויזיה, וכמובן שמדובר במבוגר שאין לו שום קשר לחיי תורה ומצוות), ואני התחלתי לשקוע באחת מהעבירות הגדולות והחמורות שיש - פגם הברית. בנוסף לזה אפילו עוד לפני שהתחלתי לפגום בברית התחילה להתעורר בי משיכה לגברים (חשוב לי להדגיש כל פגם הברית שהיה לי עד היום היה לבד או עם גבר ואני יסביר בהמשך באיזה צורה, כלומר מעולם לא קיימתי שום יחסים עם אישה בכל צורה שהיא) המשיכה שלי לגברים בהתחלה התבטאה בראיות אסורות בשלב הראשון, בשלב השני זה התבטא בפגם הברית לבד עם עצמי, בשלב השלישי זה התבטא בקיום יחסים עם גברים אבל זה בשלב מאוחר הרבה יותר. מאז שהתחלתי ללכת לשיעורי תורה שזה בערך מתחילת התהליך שלי לחזרה בתשובה למדתי לאט לאט על הנושא הזה אבל עדיין יש לי עוד הרבה מה ללמוד כי העובדה הקיימת היא שלא הצלחתי להתנתק מעבירה פגם הברית באופן כללי וכל מה שקשור ליחסים עם גברים בפרט. למדתי שעין רואה ולב חומד וככה בעצם נכנסתי וירדתי לשפל עוד יותר עמוק. אז בעצם יש לי שתי שאלות והן 1. אני מצטער על מה שעשיתי ואני רוצה לחזור בתשובה שלמה על הכל ולחיות חיים של גבר יהודי חרדי ואני יודע היום שהמשמעות של המילה "גבר" היא לא אחד ששותה אלכוהול ומעשן סיגריות וסמים וכולי וכולי הרגלים רעים ומעשים רעים שמה שהחברה המערבית מציירת לנו שהוא גבר, אלא גבר הוא מי שגובר על יצרו "איזהו הגבר ? - הגובר על יצרו !" וככה אני רוצה להיות לחיות חיים נורמליים בקדושה כמו יהודי טוב ללמוד תורה לעלות במדרגות השם מעלה מעלה ואני אפילו מאמין ויודע שאם אני ימשיך ויתמיד בלימוד התורה אז עניין הנטייה והמשיכה המינית שלי לגברים יסתדר ואני יוכל לחיות בלי בעיות כאלה עם אישה בעזרת השם. העניין שמדאיג אותי הוא איך מפסיקים עם העבירה הנוראית הזאת, איך ? כמה שניסיתי ואפילו שאני יודע שיש לי עוד הרבה מה לנסות אני לא מצליח להתגבר על היצר הרע שלי. ואני לא רוצה כל הזמן ליפול 2. אני יודע איזה מעלה זו להיות גבר בתול ושמור כשאדם מתחתן וכמה זה חשוב עניין שמירת הברית באופן הזה ואני רוצה לדעת אם אני עדיין נחשב בתול זה מאוד חשוב לי לדעת את זה? ואני בשביל זה יצטרך לפרט ממקצת מעשי הרעים והנוראים. רוב המעשים שקיימתי היו מעשים של מגע בלבד בלי משכב זכר (אני יודע שמשכב זכר זה כשגבר אחד "בועל" את הגבר השני בפי הטבעת) אך היו פעמיים שכן היה משכב זכר - פעם ראשונה שנמשכה בדיוק שנייה אחת. ופעם שנייה שנמשכה כמה דקות. הספק שלי אם אני עדיין בתול הוא בגלל שבמשכב זכר יש מצב שפה אחד מהגברים יכול לבעול את השני ובאף מקרה זה לא הייתי אני שבועל שעושה את הפעולה אלא הפעולה נעשתה עליי בשני המקרים. אשמח לתשובתכם האם אני עדיין נחשב בתול ובכל מקרה מה החומרה של האיסור הספציפי הזה של משכב זכר ואיך מפסיקים עם החטא הנורא של פגם הברית. אשמח לתשובה בהקדם היות והעניין מאוד מטריד אותי. תודה רבה מקרב לב לצוות הידברות ובפרט למי שיענה או יענו על השאלות שלי אני מצטער על הפרטים הגרפיים והמפורטים אך הם היו נחוצים לי לשאלה. תודה רבה ושבת שלום ומבורכת

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לדעת שאיסור משכב זכור הוא גם על הנרבע, זאת אומרת גם מי בעלו אותו עובר על איסור משכב זכור. משכב זכור הוא איסור כרת מהאיסורים החמורים ביותר כלפי בוראינו. אבל ברור שהחוזר בתשובה מוחלין לו על כל עוונותיו ואין זה משנה עד כמה האיסור הוא חמור, התשובה מוחלת על כל העוונות.

לגבי אישה הינך בתול ואינך צריך לאשה שעברת בעבר עוונות כל שהם.

להפסיק את ההתמכרות לחטא אציע לפנות לארגון עצת נפש טלפון 026541899

אם יש צורך בעוד עזרה נא לפנות אילינו ונשמח לסייע הידך.