שאל את הרב - כללי

צום שלושת הימים

  • ט' אדר א' התשע"ו

שאלה

רציתי לשאול מה ההתיחסות של הידברות לענין צום שלושת הימים, יוזמה שקמה כדי לנסות להפוך לטובה את המצב בארץ ושל היהודים בכלל? יש לי צער, כיון שנדמה לי שהיוזמה קמה כדי להביא לאיחוד של כל העם ומשום מה נראה לי שחוץ ממקורבי היוזמים והמארגנים לא הצטרפו אחרים... יותר מכל חשובה לנו האחדות, ובפרט שהיוזמה באה כמדומני מרבנים בעלי תשובה. היענות לקריאה, חוץ מהתועלת בפני עצמה גם תראה קבל עם ועדה שבעלי התשובה מקובלים ונחשבים בתוך הציבור לא פחות מאחרים. בסופו של דבר יש ביניהם היום אנשים שצמחו וגדלו לגבהים מדהימים ויש לחפש דרך לתת להם גושפנקא וחיזוק מתאימים למעמדם. מה דעתכם? אני עצמי בעלת תשובה מזה כ 35 שנה ומחכה לראות שגדולי הבעלי תשובה מקבלים הכרה כפי המגיע להם, לתועלת עם ישראל כולו, וגם כחיזוק האחדות בעם- דבר בעל חשיבות ראשונה במעלה! כולנו רוצים גאולה וישועה. הנה הזדמנות להרים כפפה. מה דעת הידברות על כך?

תשובה

שלום וברכה

בעם ישראל הגדולים מנהלים את הקטנים - גדולי וצדיקי הדור מורים לשאר העם את הדרך ללכת בה.

אדם יקר היוזם דבר של צום שלושה ימים צריך ללכת לגדולי ישראל ולבקש את הסכמתם וברכתם. אין לאדם מן השורה להורות תענית לעם ישראל למרות שהוא סבור שיש בזה הצלה לעם ישראל.