עדיפות

  • ט' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב!! אני התחייבתי לעשות ביביסיטר לשכנה שלי-היא ילדה ולא כ"כ מסתדרת אז היא חייבת את העזרה שלי. אבל יש לי בת דודה בגילי-יתומה ומאד מדוכאת מהחיים שמאד רוצה שאני ילך איתה למקומות וזה מאד יעזור למצב רוח שלה אבל הבעיה שזה באותם שעות שבתחייבתי לביביסיטר. מה עדיף ומה אני אמורה לעשות??? להגיד לבת דודה שלי היתומה שאני לא יכולה או לבטל את הביביסיטר שהתחייבתי לה מזמן?? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה יישר כח!!1

תשובה

שלום וברכה

לשנות את שעות הבייביסטר אי אפשר. אבל ניתן לצאת בשעות אחרות עם היתומה ועל כן תגידי לה שיש לך התחייבות בשעות האלו ואת יכולה לצאת איתה בשעות אחרות.

אם ליתומה אין אפשרות אחרת ואת יכולה למצוא לך מחליפה שהשכנה סומכת עליה, תבוא עלייך הברכה.