שאל את הרב - כללי

לא הבנתי את התשובה

  • ט' אדר א' התשע"ו

שאלה

מה הכוונה שנער בן מאה ימות? הרי כתוב שלעתיד לבוא יבולע המוות לנצח אז מה הכוונה שאדם ימות בן מאה אך יראה כנער? ושאלה נוספת האם בתחיית המתים תינוקת שנפטרה תקום לתחייה בגיל פטירתה או במספר השנים שעברו מאז לידתה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

שאלתך נשאלה במדרש (ילקוט שמעוני , ישעיהו כה סימן תכז):

"עולא רמי: כתיב: בלע המות לנצח. וכתיב: והנער בן מאה שנה ימות. לא קשיא, הא בישראל הא בעובדי אלילים.

לכאורה קימת המתים בזמן התחיה תהיה כפי מצבם כשנפטרו  (כפי שזכור לי זהו טעם למנהג הקבורה בבגדים לבנים).

אבל, כפי שהבנתי, בתינוק שנפטר אי אפשר לדעת מה באמת שורשו; כי אולי רק בא לתקן דבר קטן ועיקר חיותו מגלגול קודם.

בברכה שנזכה לתיקון השלם,

רב נחום