כשרות אני כבר לא יודע מה לעשות

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב תשמע. אני כבר לא יכול יותר עם העיניין הזה של הכשרות. אני שואל על רבנות לא טוב. מהדרין לא טוב. עטרה לא טוב. הרב מחפוד לא טוב. בכלל לאחרונה שמעתי שאין בכלל בשר כשר בארץ(אלא אם כן זה חבורה של שוחטים מומחים ויראי שמיים כמו שצריך). אני בן 21 חזרתי בתשובה בגיל צעיר וגם נכנסתי לישיבה באופ אקסטרני בגיל צעיר. כחה שאין לי לא תיכון לא צבא שום מקצוע לעבוד בו ובכלל אין לי אפשרות לעבוד כי הצבא לא מסכים. כמו שאמרתי אני גר עם ההורים שלי ברמת גן ודיברתי איתם שיתחילו להחליף את הכשרות בבית לכשריות הגבוהות יותר כמו בדץ בית יוסף עטרה ויורה דעה. כמו שאמרתי אני גר עם ההורים שלי ברמת גן ואין לי אפשרות לקנות כל בשר שאני רוצה אני תלוי בהורים אז דיברתי איתם בדרך ארץ וביקשתי להחליף את הכשרות בבית לכשרות יותר טובה. וכחה הם התחילו לעשות וברוך השם הם לא עושים בעיות וגם משתפים פעולה והכל בסדר. אבל ראיתי רב גדול וידוע מאוד בארץ ובעולם שמזכה תרבים ומחזירם בתשובה שמערער על פי הוכחות משכנעות ביותר כל מיני כשרויות בארץ ואולי אפילו את כולם והוא אפילו הביא אדמור שגם הוא מדבר חזק בעניין הזה של הכשרות. ואותו אדמור הביא שני רבנים גדולים מדורות אחרים שאחד מהם אומר שלא יהיה בשר בהמה כשר עד ביאת המשיח. והשני אומר שלא יהיה בשר עוף כשר עד ביאת המשיח. וכולם ביחד מחזקים את העניין של אסור לאכול בשר בהמה ובשר עוף בכלל וגם דגים ולא יודע מה. אם לומר את האמת אני כבר לא יודע בכלל מה מותר לאכול ומה אסור לאכול. בבקשה תעזור לי עם העניין הזה ותגיד לי מה לעשות עם כל הסיפור זה של הכשרות מה לאכול ומה לא לאכול. ואני מדבר כל סוגי המאכלים והכשרות שלהם. בשר בהמה בשר עוף דגים חלב ביצים ירקות פרות חומוס הכל בכל מכל כל. אני כבר משתגע ולא יודע מה לעשות בעיניין. ולגבי הכלים צריך להגעיל את הכלים? כי אנחנו ספרדים ואני בטוח שכבר שבישלו והגישו בכלים שלנו בשר רבנות ואני הבנתי שהרבנות הולכת לפי הלכה אשכנזית שחולקת על השולחן ערוך עם העניין הזה של הריאה או לא יודע מה ובקיצור לנו זה אסור אז רציתי לדעת אם צריך להגעיל את הכלים. אם תענה לי על כל מה ששאלתי אז תפתור לי בעיה עצומה שאין לי אליה כל פתרון בכלל. תודה רבה ומצטער על האריכות אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

מותר לאכול כל בשר כשר בהכשר מהודר ואין לחשוש כלל לכל הדברים האלו.

בשר רבנות רגילה לאחר שעברו 24 שעות יש מקום להקל.