נשים

פספוס ביוץ

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני מנסה כשנה להיכנס להריון, והרופא אמר שכנראה אני מפספסת את הביוץ מכיוון שהמחזור שלי מגיע כל 25-26 ימים, והמחזור אורך 7 ימים, אני הבנתי שיש פתרון של כדורי הורמונים. אני לא אוהבת את הרעיון של הכנסת כדורים מיותרים לגוף. האם יש תקדים / פסק דין רבני שמקל על נשים עם בעיה זהה? אני קצת מתוסכלת כי אני רוצה לשמור על המצווה ואני לא מבינה מדוע זה מונע ממני להיכנס להריון. תודה!

תשובה

שלום וברכה

אין היתר להקדים את הטבילה. ניתן לקצר את המחזור אשלח לך מייל נפרד עם הרבה עצות לקיצור המחזור.

יש לזכור יסוד גדול ועקרוני. ההריון הוא מבורא עולם ואף התורה ניתנה מבורא עולם. כאשר בורא עולם יצר אותך עם מחזור קצר וביוץ מוקדם הרי שהוא כבר ידע כמובן שאת תתיקלי בקשיים בקליטת ההריון מחמת שהוא עצמו כתב בתורתו וציווה לנו לשמור שבעה נקיים לאחר סיום המחזור ועל כן ברור שלנסות אותך בא ה' לראות התשמרי את מצוותיו אם לא. בעז"ה עמידתך בניסיון היא שתביא לך שפע ברכה והצלחה וישועה בכל אשר תפני.

בעז"ה תעשי את הנצרך לקצר את המחזור וה' יהיה בעזרך.

בשורות טובות בקרוב,