מתי יום הולדת משה רבינו ופטירתו?

  • ז' אדר א' התשע"ו

שאלה

מתי יום הולדת משה רבינו ופטירתו? באיזה אדר זה? שמעתי שיש הרבה חילוקי דעות בקשר לזה, חלק אומרים אדר א', שהוא נולד בשנה מעוברת באדר א' וניפטר בדיוק כשהיה בן 120. חלק אומרים - אדר ב', שככה זה מסתדר עם הזמן לפני הכניסה לארץ. וחלק בכלל אומרים שבז' שבט... אין לי מושג איך הם הגיעו לזה. אבל אם יש כל כך הרבה חילוקי דעות של רבנים גדולים אז ע"פ מי צריך ללכת? או שלהדליק לו נר בכל 3 התאריכים? אני אישית חושבת שהכי הגיוני זה באדר ב', כי הרי המן הטיל פור על אדר ושמח כי זה בחודש פטירתו של מ"ר והרי גם את פורים חוגגים באדר ב'? אשמח להרחבה ופירוט בנושא. תודה.

תשובה

שלום וברכה

על פי רוב הדעות וכך מקובל שמשה רבינו נפטר בז' אדר שנה פשוטה.