רשלנות רפואית

  • ו' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב לאחרונה כלבי היקר הלך לעולמו וזה בעקבות רשלנות של הווטרינר שלו היה לכלב מחלה שאובחן סופית בבית חולים הלכתי לווטרינר מומחה שהמליצו לי עליו על מנת להתחיל טיפולים לכלב מצבו של הכלב היה טוב בדיקות הדם היו תקינות עדיין כך שהבאתי אותו בזמן לטיפול הווטרינר קבע שאין לו כלום מכמה סיבות שהוא הסביר לי למה הוא חושב כך ושנבדוק בהמשך וכן הוא החליט שנוריד מינון של תרופה סטרואידית שקיבל כבר תקופה ארוכה הוא לא עשה שום בדיקות כדי לשלול אם אכן יש או אין לו את המחלה וקבע טיפול התחלתי עם ההורדה של מינון התרופה כי האמנתי לדעתו של הרופא המומחה ותוך שבועיים המצב של הכלב התדרדר וגם כשמצבו החמיר רופאה נוספת שהייתה במרפאה לא טרחה לבדוק את הסיבה לכך והמציאה תיאוריה שבכלל לא קשורה למצבו ונתנה לו טיפול תרופתי ללא שום בדיקה בעקבות התרופה שנתנה הוקל לו ולאחר 24 שעות המצב שוב החמיר והפעם לקחתי אותו לבית החולים ושם בדקו אותו ובדיקות הדם היו ממש לא טובות (הבדיקות היו שונות לחלוטין מהבדיקות הקודמות שלו מליפני חודש וחצי) מאז שהתחלתי עם הטיפול עפי' המלצת המומחה המצב שלו החמיר בבית החולים הוא גסס ולא החזיק מעמד ושם נקבע מותו אני חשבתי להגיש תלונה לאיגוד הווטרינרים הארצי במשרד החקלאות על רשלנות רפואית , כדי שמקרה כזה לא יחזור על עצמו . האם כדאי לי לעשות זאת כי הוא לא כתב את מהלך הטיפול הכל נאמר בעל פה אבל כן רכשתי תרופות ממנו בריכוז נמוך יותר מהתרופה הקודמת(מדובר באותה התרופה) .אבל לא שמרתי את הקבלות יש רק תיעוד בחיובים בכרטיס האשראי והאם אני מסכנת את עצמי בכך שהוא יכול לתבוע אותי על הוצאת דיבה? אני בצער מאוד גדול ורגשות אשמה על כך שלקחתי את הכלב לרופא הנ"ל וגם מאוד כועסת על הרשלנות שלו? מה עליי לעשות? בברכה בלה

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שאם הוא היה שוגג אין להתלונן עליו. כל אחד יכול לטעות לפעמים.

את יכולה לדרוש ממנו שיפצה אותך על הנזק שלך.