שאל את הרב - כללי

תאריכים במעמד הר סיני והלאה

  • ו' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. משה רבנו עלה להר סיני ב-ו' בסיוון , היה 40 יום וארבעים לילה 3 פעמים. כיצד זה מסתדר שביוד בתשרי סלח הקב"ה לישראל על חטא העגל באומרו " סלחתי כדברך"? אמור להיות מקסימום ו' בתישרי. תודה רבה תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

משה רבינו עלה בז' סיוון. ירד לראשונה ביז' בתמוז ועלה שוב ביח' בתמוז עד כט' אב פעם שלישית עלה בר"ח אלול עד יום כיפור.

בהצלחה,