חברה והשקפה

לגבי לבוש שחור לבן מה באמת הסיבה ללבוש הזה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. שאלה 1: לגבי לימוד תורה, זה ישמע שאלה שאלה מוזרה אבל, רציתי לדעת מהי טיבה של אותה שמחה שמרגישים או שאני לפעמים זוכה להרגיש בלימוד תורה? זה מוזר לי ששמחים לדעת מי חולק על מי וכו. שאלה 2: לגבי לבוש שחור לבן, שמעתי כל מיני סיבות כגון "להבדל מהגוים" או סיבות יותר מוזרות כמו "להראות שאני רציני". מה באמת הסיבה ללבוש הזה? והאם חייבים בעיקרון ללבוש אותו?

תשובה

שלום וברכה

אשתמש בלשון הרמב"ם בקשר לעולם הבא כהסבר לענין של התורה כשם שלא ישיג הסומא את הצבעים, ולא ישיג החרש את הקולות, ולא הסריס את תאות המשגל, כך לא נוכל להסביר את התענוג בלימוד תורה אמיתית.

אין חובה ללבוש בגדים אלו או אחרים, אבל הבגד מסמל את ההשתייכות שלך למגזר ספיציפי. בברכה - בנימין שמואלי