מה הטעם באיסור להתגלח בתער?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, מה הטעם באיסור להתגלח בתער? תודה.

תשובה

שלום וברכה

האיסור הוא, מפני שכך כתוב בתורה פר` אמור, ופאת זקנם לא יגלחו, ובפ` קדושים נאמר לא תשחית את פאת זקנך, ופירשו חז"ל, שהכוונה היא, לגילוח שיש בו השחתה, והוא ע"י תער, ולכן הגילוח בתער אסור.

יצויין בזאת, שרוב המכונות הנפוצות כיום, אסוררות בשימוש, מפני שגם בהם נעשה הגילוח בצורת השחתה, ויש לבדוק איזה מכונה, אינה משחיתה כתער אחד מהטעמים שנאמרו באיסור זה הוא, שלא להדמות לכומרי ע"ז, אבל אין זה הטעם היחיד, ונאמרו בענין טעמים רבים, ובעיקר קבליים, וזאת התורה לא תהא מוחלפת ואין לשנות מאומה אף אם הטעם אינו ידוע לנו ועיקר הטעם בכל המצות הוא שכך גזרה חכמתו ית .

בברכה - בנימין שמואלי