אמונה

כיצד אפשר לשפר את איכות הזקנה בבית אבות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם, כפי שאתם בוודאי מבינים מתוכן השאלה אני עובד בבית אבות. בבית האבות מתגוררים כ-250 דיירם חלקם תשושים, חלקם סיעודיים, חלקם כבר לא צלולים. עד כמה שאני יכול לומר המקום סביר ביותר, הן מבחינת השירותים הניתנים, המבנה, ואיכות העבודה של צוות העובדים. למרות זאת אני שומע הרבה זקנים המספרים שהם רוצים למות. חלקם בגלל הסבל הפיזי שאותו הם עוברים, אל חלקם מתווסף הכאב הרגשי של תחושות הזנחה של המשפחה. רבים מהם מדוכאים ולא רוצים אפילו להשתתף בפעילויות החברתיות (ריפוי בעיסוק, חוגים, הפעלות וכו`). המקום הוא בעל אופי דתי, יש לנו בית כנסת פעיל. הרבה מהזקנים שומרי מסורת ומצוות. ולשאלתי... כיצד אוכל לעזור לאותם קשישים וקשישות. מה אוכל לעשות או להגיד להם על מנת לעודד אותם. אני מקשיב להם, אני מחזיק את ידם. אך הם זקוקים ליותר מזה. האם תוכלו לעזור לי למצוא את המים אשר יקרבו אותם בפרק האחרון של חייהם אל האושר והשמחה? האם יש לכם ספרים, הרצאות או אנשים שאוכל ללמוד מהם מה חסר לאותם קשישים, וכיצד אוכל לעודד אותם בתקופה חשובה זו של חייהם. תודה, יזהר.

תשובה

שלום וברכה

ככל שתתן להם הרגשה שהם עדין חים למטרה מסוימת, והבורא עדיין יש לו נחת רוח גדולה ממעשיהם, והם בעצם אלו שבזכותם קיים העולם, כך הרגשתם תשופר והם ירגישו חשובים יותר ולא מיותרים.

בברכה - בנימין שמואלי