אמונה

מוזיקה חילונית במקום עבודה +תמונה לפני התשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב! 1-האם אפשר להראות תמונה שלי לפני התשובה לבחורה שרוצה לראות איך נראית מישהי שעשתה מהפכה בחייה וחזרה בתשובה?אם זה יביא לקירוב לב או יעלה ערעור תשובה בבחורה האם זה אפשרי? 2-מקומות עבודה למגזר חרדי כמעט ואין ולכן כבעלת תשובה אני נאלצת להתפרנס ממקום עבודה שרובו מבחינת אוכלוסיה אינו דתי כלל,בעבודה יש מוזיקה לכל אחד מהמחשב האישי שלו ואני שחזרתי בתשובה ומכירה את רוב השירים החילוניים והלועזים מוצאת את עצמי מזמזמת לפעמים בלי כל כוונה.להגיד לכולם לכבות או להנמיך זו בעיה. כמעט בכל מקומות העבודה כיום יש מחשבים,רדיו,CD שמהם שומעים מוזיקה.חיצונית אני לא רואה איך השירים משפיעים עליי אבל הייתי שמחה לקבל חוות דעת שלך איך מתנהגים והאם יש בזה ממשות כלפי נפש האדם? בברכת כל טוב

תשובה

שלום וברכה

א. מותר, אני מכיר רבים מבעלי התשובה המחזיקים תמונה לפני ואחרי, בכדי לחזק ולהתחזק.

ב. זה לא איסור [כל עוד ואין בשירים דברי עגבים], זה בגדר הרצוי להימנע ממוזיקה ושירים חילוניים מכיון שהשירה יוצאת מהלב, וכדאי לשמוע רק צלילים היוצאים מלב מלא באהבת ה` וביראת ה`. לכן, כל עוד ואת לא עושה דבר מיוזמתך בכדי לשמוע את השירים הללו, זה בסדר. אבל בעיקרון יש לעשות כנ"ל.

בהצלחה - מנשה ישראל