תשעה באב, האם מותר לאכול בארוחת המפסקת בשר או עוף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ברצוני לשאול אתכם מספר שאלות הקשורות ל תשעה באב: 1 שעת כניסת הצום ויציאתו(אני תושבת ראשל"צ) 2 האם מותר לאכול בארוחת המפסקת בשר או עוף 3 האם זה נכון שצריך לנקות את הבית ביום הצום או שזה רק אמונות של עדות שונות 4 מה בקשר לאכילת בשר ועוף האם מותר או אסור או שכל אחד לפי מנהגו או שיש מנהג אחד לפי עדה ספרדית/אשכנזית תודה על תשובתכם שיהיה צום מתוקן

תשובה

שלום וברכה

מיום שבת בשעה 19:29 עד יום ראשון בשעה 20:00 לערך.

2.בשנה זו מותר לאכול בסעודה שלישית בשר. יש מקומות שנהגו כך, אבל אין זה חובה, ובמקומת שלא נהגו כך עדיף להימנע.

בברכה שיתבטלו הצומות וייהפכו לנו לששון ושמחה - בנימין שמואלי