זוגיות

קשיים בנישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ותודה רבה על כל התשובות והעצות! בעלי ואני בעלי תשובה, נשואים כ 6 שנים. בעלי אדם טוב, אך שכלי ביותר, ואני מאוד רגשית. ברוך השם, אנו מאוד אוהבים, אך בעלי כלל אינו מבין את צרכיי. הוא מרבה בביקורת והערות, כמעט ואינו מחייך, מלחיץ אותי מאוד בנוגע ללימודים שלי- אני לומדת הוראה, ואני מצטיינת בלימודים, אך הוא לא סומך על שיקול דעתי. אני חוזרת מאוחר, עייפה מאוד, מטפלת בילדיי היקרים, שולחת אותם לישון, מכינה לו ארוחת ערב, יושבת אותו מעט, מארגנת את הבית מעט ויושבת ללמוד. בעלי משדר לי רוב הזמן שאני טעונה שיפור ואיני נוהגת נכון במישורים שונים. דבר זה מאוד מקשה עליי, ומעכיר לי את שמחת החיים. הוא אדם מאוד רציני, ואני חייכנית ושמחה. אני מרגישה שהוא פשוט מכבה לי את שמחת החיים, ולא מבין אותי, דבר הקשה לי מאוד. יש לציין שהוא מודע לדברים, משום שאנו מדברים על כך, אך הוא אומר שקשה לו להשתנות. הוא מנסה לעבוד על עצמו, אך התוצאות הן קצרות טווח. בינתיים אני סובלת מאוד, ורק פונה לה`. יש לי רעב רגשי אדיר, אני צמאה לאהבה ולמילים טובות ממנו,ואיני יודעת כיצד לפעול. אודה מאוד אם תוכל לייעץ לי מה עליי לעשות. (בעלי לא מסכים ללכת לייעוץ) תודה רבה, יישר כוחכם, ומי ייתן שיתמלאו כל משאלות לבכם לטובה מהרה.

תשובה

שלום וברכה

ידיעת הבעיה היא חצי פיתרון, ואכן קשה מאוד להשתנות אבל אם הוא פועל בעניין הוא יגיע לכך במהרה. כדי להוציא ממנו את אהבתו אילייך, הרי אין דרך אחרת אלא לתת לו המון אהבה, ולא תצהיה לו ברירה אלא לשבור את מחסומיו ולהחזיר לך אהבה, תתני לו מילות אהבה וחיבה בלי סוף, ואל תחששי לפזר דברים גם ללא קבלת אהבה ממנו, אבל ברו שלא יקח זמן רב והוא יחזיר לך את אהבתו ויראה לך את אהבתו הטמונה אצלו, אשר הוא חסום להוציאה.

בהצלחה - בנימין שמואלי