שו"ת תשעה באב

תשעה באב - איך ישנים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי דילמה: אחותי לומדת בבית ספר חרדי וגם אני חרדית. עכשיו, בעלה של האם בית שלה בפנימיה (הוא רב) אמר שצריך לישון על הריצפה ולא די להוריד כרית.(גם בנות) אבל כששאלתי באתר אמרו לי שצריך רק להוריד כרית. למה יש 2 דעות? זו החמרה או משהו ? (למרות שאני בדר"כ מעדיפה להחמיר) תודה!!

תשובה

שלום וברכה

הנה לך לשון קיצור שולחן ערוך סימן קכד סעיף ב יש לאדם להצטער בענין משכבו, שאם רגיל לשכב על שני כרים ישכב עתה על אחד.

ויש נוהגין לשכב בליל תשעה באב על הארץ. ומשים אבן תחת ראשו זכר למה שנאמר ויקח מאבני המקום וגו` שראה את החורבן ואמר מה נורא וגו` והכל לפי מה שהוא אדם. עד כאן לשונו. והיוצא מכל האמור שאין חובה כזאת אלא מנהג.

בברכה - בנימין שמואלי