האם מותר לאישה לרקום בראש חודש

  • ב' אדר א' התשע"ו

שאלה

האם מותר לאשה בראש חודש לעשות מלאכות שנהנית מהם כמו רקמה ותכשיטים? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לענין המלאכות האסורות: בביאור הלכה שם ד”ה שהנשים, הביא את דעת המגן אברהם וביאר בדבריו שאשה אינה רשאית לעשות יום זה כיום חול ממש לעסוק בכל המלאכות, כיון שלענין זה מצווה ועומדת מימים קדמונים, אבל שלא לעסוק בשום מלאכה הדבר תלוי במנהג ע”ש שכך הסיק.

במקום שיש מנהג שאין עושים כל מלאכה, יש לנהוג כפי המנהג. במקום שאין מנהג קבוע בזה, יש להמנע מעשיית מלאכה אחת באופן קבוע, וניתן לעשות את שאר המלאכות.

בשו”ת הרשב”ץ ח”ג סי’ רמ”ד כתב שאסרו רק מלאכת אריגה וטויה ולא מלאכת תפירה, ויש שהקילו מחמת כך גם בתפירה (ראה בכף החיים שם סק”ל).

כיום נוהגים להימנע בעיקר ממלאכת התפירה אלא אם כן יש בזה הפסד ממון .

מתוך התשובה:

http://din.org.il/2013/02/10/%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9/