תפילה וברכות

איך לקיים הגומל

  • ב' אדר א' התשע"ו

שאלה

אז ככה: לפני כ-4 חודשים עשיתי תאונה עם הקטנוע שלי ויצאתי ממש בנס ממנה (הרכב שהיה מאחריי כמעט עלה עליי הוא כבר שפשף לי את הקסדה) הבנתי שאני חייב לעשות הגומל - ועדיין לא עשיתי לפני 3 שבועות בערך הסתבכתי במשהו ונעצרתי וכשהייתי במעצר החלטתי שאני רוצה להתחזק בדת (לקיים מצוות כמה שיותר) כי אני בא מבית שלא שומרים שבת בכלל חוץ מצום יום כיפור לא שומרים כלום ולפני שבוע כשהשתחררתי אמרתי אני יגיד הגומל על התאונה שהייתה לי אבל הבעיה שאני כרגע במעצר בית עד להודעה חדשה רציתי לשאול מה עושים במצב כזה עם אפשר להגיד הגומל לבד בבית (כי כרגע אני לא בקשר עם אף אחד חוץ מאמא שלי ואחותי)

תשובה

שלום וברכה

אם תה מבני עדות המזרח אינך יכול לברך הגומל על תאונה. אם אתה מבני אשכנז תמתין עד שתוכל לצאת לתפילות בעז"ה.

תתחזק בשמירת שבת ובשלוש תפילות קבוע בכל יום וזה יהיה הדבר המעולה ביותר כדי להודות לה' יתברך.