אמונה

קשה קשה קשה לי נורא!!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זה התחיל בערך ככה.. התחלתי לפני שנה לשמור שבת..בהתחלה זה היה בשביל הכיף לשבת בבית כנסת (משאירים לנו בשישי את הבית כנסת פתוח עד הבוקר עם חטיפים שתייה וספרים שיהייה לצעירים מה לעשות בשבת לאלה מאיתנו ששומרים..) באווירה שקטה באמת משהו מיוחד.. אני לא אוהבת לעשות דברים בלי היגיון בתוכם אז התחלתי להתעמק בשבת למה שומרים אותה מה אני עושה בעצם! אחרי חצי שנה בערך שהתחלתי לאהוב ממש את מה שאני עושה הבנתי שאני בעצם מתחזקת.. נסעתי לסמינר של ערכים.. שאגב היה דבר מדהים מיוחד מחדש פשוט רוחני ומרומם בדרגה עילאית..! מאז אני משתדלת להתחזק אני נופלת וחוזרת עוד פעם אנשים שאני מכירה מהישיבה לפעמים מגיעים לאילת מחזקים אותי אבל איך שהם נוסעים אני חוזרת לעולם השקר הזה ליציאות, מסיבות, אלכוהול, ים, הרבה בלאגן.. עכשיו אני נקרעת מבפנים!!! אני לא יודעת מה לעשות אני משתגעת מהעולם הזה אני לא יכולה לחיות בשקר הזה אחרי שאני יודעת מה באמת האמת! ומדרשה לא באה בחשבון אם זה מבחינת ההורים (הם חילוניים גמורים!) וקיבלתי צו גיוס לעוד חצי שנה מעכשיו..! כל עצה תעזור! דרך אגב אני עוד 4 חודשים בת 18 קוראים לי רז אני גרה באילת סיימתי ללמוד בתיכון חילוני רגיל ואם תוכלו לשמוע עוד ואולי להמשיך את ההתייעצות הזאת ברמה יותר אישית אני אשמח..(אין לי אימייל אבל דרך התגובות נוכל ליצור קשר.) וזאת תהייה מצווה גדולה! בת ישראל.

תשובה

שלום לבת ישראל היקרה

גם אם הורייך כעת לא מקבלים בשום אופן את הליכתך למדרשה אין זה אומר שאם תהיי עקשנית ולא תרצי לוותר על כל חיי הנצח שלך, הם לא יתעקשו עימך, עלייך להיות שלימה בעצמך, ולדעת שזוהי הדרך שאת צריכה ללכת בה, וכך את מעוניינת ללכת ובדרך כלל הורייך יסכימו לוותר לך, ברור לי מאוד שאין לך מה לחפש בצבא, את יכולה לקבל פטור ללא כל בעיה ועליך להצהיר שאת דתייה ולנהוג כך בעז"ה. נשמח לעמוד איתך בקשר אישי ולעזור לך בהחלטתך בשליחת מס` טלפון.

עלי והצליחי – בנימין שמואלי