האם תיעוד הרבנים על סבירות נמוכה של בשר כשר בשוק אמינה?

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, ראיתי סרטון ובו מספר רבנים מוכרים כמו למשל הרב שלום ארוש וכן אדמורים, שוחטים ומיני אחרים שמעידים כי כיום רוב השחיטה לא כשרה , בעופות יותר ובבשר מעט פחותה הסבירות אך גם כאן ישנה סבירות גבוה לשחיטה לא כשרה של בשר, מדובר על שחיטות של מוצרים בעלי תויות כשרות מהדרין ובד"ץ וכל זה מצוין בסרטון בעדויות והמלצות , אני בדרך כלל חשדנית מאוד בנוגע לסרטונים ולא נוטה להאמין לכל דבר שכזה אך הסרטון הזה ניראה ונשמע אמין במיוחד, בנוסף ביררתי מעבר ואכן הרב שלום ארוש צמחוני וכן רבנים אחרים (מן הסרטון ניראה שהם צמחונים מטעמי חשש לשחיטה לא כשרה אך אני לא יודעת בביטחון את המניעים לצמחונות שלהם). בכל מקרה, לאחר שראיתי וביררתי הגעתי למסקנה שאני לא רוצה לקחת סיכון בכשרות שחיטות לכן הפסקתי לאכל בשר, בשר אדום לא היה המאכל האהוב עלי אבל לעופות היה חלק משמעותי מהתזונה שלי, נכון לעכשיו אני לא אוכלת ורציתי לשאול לאמיתות הסרטון והדברים שנאמרו לעיל כמו כן מה היית מציע לעשות כי אני לא רוצה לקחת סיכון שחיטה ואני מעדיפה לוותר על לאכל את הדברים האלה . תודה :)

תשובה

שלום וברכה

אין להתייחס למלעיזים על השחיטה המהודרת של הבדצי"ם למיניהן.

רוב ככל הבדצי"ם למינהין הם בכשרות גבוהה ויכולים לאכול ללא כל חשש בין בקר ובין עוף.