שאל את הרב - כללי

מעוכבת שידוך

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רווקה חרדית בת קרוב לגיל 30. 1. האם זה נכון שיש אנשים שלא נגזר עליהם להתחתן? ז"א שכשהם נולדו לא הכריזו עליהם: "בת פלוני לפלוני"?? 2. האם מבחינה הלכתית יש בעיה לאישה לא נשואה לאמץ תינוק? תודה וחודש טוב

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מאד קשה לשמוע על מצבך.

1. אחרי הבירור שמענו שיכול להיות דבר כזה, יחידים בעולם שנגזר עליהם דברים השונים מדרך העולם בשביל תיקונם הפרטי.

אמנם אין לאדם לתלות שהוא מן היחידים בעולם, אלא יש לכל אחד לעשות את ההשתדלות הראויה לחיים שלמים כדרך העולם.

2. אחרי הבירור נראה שאין איסור מבחינה הלכתית - חוץ מאיסור ייחוד שיתכן אח"כ באשה שמאמצת ילד זכר.

בברכה,

צוות הידברות