שאל את הרב - כללי

ביאת המשיח"""

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה שמטרידה אותי המון זמן דוד שלי אמר לי לפני זמן מה שגם שהמשיח יבוא לא תהיה ישר תחיית המתים ז"א יבוא משיח והא ימלוך עלינו לפי הנהגת ה אבל הכול יתנהל כרגיל אנשים ילכו לעבודה אנשים ימותו ורק אחרי 40 או 50 שנה תהיה תחיית המתים אני לא יודעת איזה מקובל אמר את זה אבל האם זה נכון? האם אנחנו כ"כ מצפים לגאולה וגם אז היא לא תהיה שלמה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נכון הדבר שתחיית המתים היא מדריגה הבאה אחרי ימות המשיח.

אמנם אין זו אומרת שבזמן שיבא משיח לא תהיה העולם בשלימות; להיפך מדברי חז"ל מבואר שכל צורת החיים למי שיזכה לחיות באותו זמן יהיה בתכלית השלמות, בלי כאב בלי צער ובלי שום נזק בעולם.

בברכה,

רב נחום