נשים

טבילת אישה רווקה (ללא קשר לנישואין) במקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השלום וברכה ברצוני לדעת האם ישנה בעיה הלכתית לבחורה רווקה הרוצה לטבול במקווה כאוות נפשה אני יודע שבגלל שלא נחשבת כאישה נשואה ולא חלים עליה דינה נידה מעדיפים שלא תלך ותטבל. אשמח לתשובה שמתייחסת לכל הדיעות של המתירים ושל האוסרים ולבסוף מסקנה סופית. בברכת ימים טובים לנו ולכל ישראל

תשובה

שלום וברכה

חכמי ישראל אסרו טבילת רווקה מחשש שהדבר יביא לידי מכשולות, כמובן. ושמירת דברי חכמים מטהרת את הנפש באותה טהרה רוחנית שהיה אפשר להשיג על ידי הטבילה. ואותה הרי את רוצה להשיג.

זהו המסקנה הסופית, המוצגת בשולחן ערוך יורה דעה תחילת הלכות נדה, ואין דעות תורניות אחרות בנושא.

בהצלחה - מנשה ישראל