באיזה סעודה יש עניין לאכול דג בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ותודה רבה מראש! כמה שאלות.. 1. באיזה סעודה יש עניין לאכול דג בשבת? או שטוב לאכול אותו בכל השלושה?.. 2. שמעתי על עניין של גניבת זמן.. שאם אני עובדת במקום כלשהו אסור לי לבטל זמן עבודה.. אם אני עובדת במפעל ואני יכולה לדבר תוך כדי בלי לגרום לעיכוב.. שיחות קצרות שלא מפריע למנהל עבודה שנדבר (מידי פעם גם המנהלים עצמם ניגשים לעובדים ומדברים איתם תוך כדי עבודה) שמעתי סיפורים על צדיקים שאפילו שלום לא היו אומרים בזמן עבדוה בגלל חשש לגזל... איך אני צריכה להתנהג? 3. אני קוראת תהילים כל יום כבר שנתיים בערך ויוצא שאני מסיימת את ספר התהילים כל שבוע.. האם אני צריכה לקורא תהילים גם בט` באב כדי לא לשבור את הרצף או שאני יכולה להפסיק בט` באב? הבנתי שזה נחשב נדר אם אני עושה את זה רצוף.. תודה מעומק הלב! שה` יברך אתכם בשפע הטוב שיש לו!

תשובה

שלום וברכה

בכל השלוש סעודות יש לאכול דגים. את יכול לנהוג כמו שנהוג בדרך כלל במקומות עבודה ואין להחמיר בדבר יותר. לאחר חצות מותר לומר תהילים.

עלי והצליחי ותבורכו גם את בכל הטוב - בנימין שמואלי