שאל את הרב - כללי

שאלת האלף בית

  • ל' שבט התשע"ו

שאלה

שלום...ידוע שגמטריה גדולה פחות גימטריה קטנה תמיד יוצא גימטריה קטנה אמת. עכשיו רציתי לדעת האם כל האלף בית זה אופן של צירוף אותיות כך או כך ולכן בכל מילה תמיד יוצא אמת או שיש אופן של צירוף אותיות שהוא לא מילה אלא רק צירוף אותיות ללא משמעות כגון:ד צ ג שאין להם משמעות.גם בזה לדוג יוצא אמת יען כי יש גימטריה באותו סכום כמו זה ד צ ג.ילמדנו רבינו ושכרו כפול מן השמיים.

תשובה

שלום וברכה,

כל אות יש לה משמעות, והיא מבטאת מאחוריה תכונות מסויימות באופי ובבריאה.

אך לא כל מילה יש לה משמעות. אני מאמין שצירוף האותיות חייב להיעשות בחכמה כדי שתהיה משמעות רוחנית למילה.

נא ראה כאן הרצאה על האותיות ושפת הקודש:

בברכה,
דניאל בלס