שאל את הרב - כללי

ביאת המשיח<>

  • ל' שבט התשע"ו

שאלה

בעקבות שיחה של הרה"ג הרב זמיר כהן שבעקבות הסימנים של ביאת המשיח שהתגשמו עד כה, השנה מסוגלת מאוד לגאולה. הרב דיבר שענין מחשבי הקצים שתיפח רוחם, משום שאם חישובם אינו נכון יביא הדבר לחלישות בעם בענין הגאולה. לכאורה גם בסימנים האלו, לא היה שום שנה שבה התגשמו כל הסימנים הכתובים כמו השנה, ואם ח"ו לא תיהיה הגאולה השנה, יגרום הדבר ח"ו לנזק בעיני בנושא הגאולה כי כולם רואים בעינים איך הסימנים הולכים ומתגשמים, אז נראה לי שאולי השנה לא מסוגלת אלא חייב שתיהיה הגאולה השנה ולא בהכרח מכח האמונה אלא מכח המציאות הכתובה שמתגשמת. מה דעתו של הרב

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

טענתך שישנם הרבה סימנים שהתגשמו השנה, מ"מ אינו דומה למחשבי קיצין אשר נוקבים בתאריך מסויים; כי זה הנוקב תאריך מביא בביטולו שאנשים ירגישו חלישות באמונת הגאולה.

בניגוד לכך כאשר מתרחשים סימנים שמראים על הגאולה, רק מראה לכל שהולך ומתקרב הגאולה; לכן אפילו כאשר עדיין לא הגיע זמנה, אינם גורמים שאנשים ירגישו חלישות באמונת הגאולה אלא להיפך, זה מחזק אותם שהזמן מתקרב והולך בעזרת השם יתברך.

בברכה,

רב נחום