הדרכת נישואים

  • ל' שבט התשע"ו

שאלה

שלום. פניתי לאחרונה למדריכת הורות עקב בעיות עם בני בן ה3. המדריכה דתיה ועובדת בשיטת אדלר . תוך כדי ההדרכות נחשפו בעיות שיש לי ולבעלי שמצריכות טיפול. היא מדריכת זוגיות ותיקה בעלת הצלחות עם המודרכים. היא טוענת שהטיפול במשבר הזוגיות הוא קריטי כשלעצמו והכרחי לטיפול בילד ובשאר הילדים. אני יודעת שעליי לפתור את הבעיות עם בעלי אך קצת מסויגת מלהפקיד אותם אצלה, אני חוששת שזה לא יצליח וה"כישלון" יביא למסקנה שעדיף להתגרש, במקום למסקנה שאולי פנינו למקום הלא נכון, למרות הצלחותיה הרבות. הבעתי את הסתייגותי אך כל פעם מחדש היא שכנעה אותי שעדיף להתחיל להציל את המצב כי הוא מאד גרוע. האם יש בעייתיות עם שיטת אדלר מבחינה רוחנית או הלכתית? אבקש תשובה שתכסה את הכל. תודה

תשובה

שלום וברכה

אמת שאכן חייבים לטפל בזוגיות ולא להזניח. אולם לפי מה שביררתי אצל מומחים שיטת אדלר היא אל הכי מוצלחת.

אם תרצי ייעוץ מקצועי נא שללוח לנו מס' טלפון ונתאים לך יעוץ רבני מקצועי בלי נדר.