אמונה

מצב רוח

  • ל' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב,אתחיל במשהוא קצת עצוב אמא שלי היקרה לליבי נפטרה לפני שש שנים,אני היום חייל ותמיד יש לי עליות ומורדות במצבי הרוח עד כדי שאין לי כוח לעשות כלום,יום אחד יכול לקום שמח ותוך שניות ספורות להיות בדאון,אני מרגיש שתמיד אני צריך תשומת לב ויחס אישי ואוהב יכול להיות שזה בגלל האהבה האין סופית שאמי היקרה ז"ל הרעיפה עליי,יש מצבים שאני מלא ביטחון ופתאום זה יכול לרדת בגלל שהתשומת לב כבר לא מופנית אליי,הקשר שלי עם אבא שבשמיים חזק ביותר ככה אני מרגיש ואני מתפלל אליו שיעזור לי שזה מגיע לפעמים לידי דמעות,תמיד אני חושב מה לעשות מה יחשבו אליי,איך להתנהג שאנשים לא ידברו עליי,ומה שכן אני בן אדם שכולם מתחברים אליו,אני לא יודע אולי אני ילד רגיש שלוקח הכול ללב,אני מרגיש שכל סיטואציה שקרתה לי אני צריך לנתח אותה איך התנהגתי וכו',אני מרגיש שאני כלכך עסוק בזה שכבר אין לי כוחות נפשיים,יש מצבים שאני גם מתבייש להסתכל לאנשים בעיניים ויש ממש הרבה דברים שקורים לי,אני יכול להיות שמח אבל אם אדם זורק לי הערה אני יכול ממש להיפגע למרות שאין בכוונתו לעשות כך ,בבקשה שתעזרו לי ותתנו לי עצות בדרך ה' ,תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

זה יהיה לא נכון לכתוב לך כאן עצה שאולי תועיל במקצת אבל אל תרפא את שורש העניין על כן אציע ללכת לייעוץ מקצועי שיסייע לך להתגבר על כל הקשיים וללמוד להתמודד בצרוה נכונה ובריאה עם הקשיים שלך.

ה' אבי היתומים יתן לך את הכוחות להצליח בכל דקכיך ולהתחזק בבריאות איתנה ובשמחה תמיד.

בברכת חודש טוב,