חברה והשקפה

איך להימנע מחרדות לגמרי

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שנים חרדות על אסונות טבע בעיקר רעידות אדמה ...ולפעמים חושבת על צונאמי.בעצם מאז הצונמי בתאילנד התחלתי להיכנס לחרדות.אבל הכי חזק זה כשאני שומעת או קוראת את המילה רעידת אדמה.עולי לי חום לגוף.לפני 3 שנים זה היה ממש מתבטא פיזית,נימול ביד,בכי מפחד ,כל דבר שהיה עושה קצת רעש היה מעלה פחד ולחץ מידי והייתי מרגישה צורך לצאת החוצה.הייתי אצל רב שאמר לי למחוק את שם האמצעי שלי ולהחילפו בשם אחר.מאז באמת ישתפר המצב ואותת תקופה גם התחלתי להתחזק יותר ולראות הצראות של הרב זמיר כהן.עזר מאוד.אבל עדיין אני חושבת על זה כל יום ,ללא סימנים פיזיים אומנם,אבל ממש חושבת על זה כל יום לפחות פעם ביום,כאילו מחכה שזה יבוא גם אצלינו .נוראי לחשוב ככה ולא בא לי יותר.ברוך השם השנה ממש התחלתי עוד יותר להתחזק,יש לי גם בן זוג כמעט שנה שאני אוהבת ,העבודה שלי משתפרת ,והכי חשוב אני בריאה אז יש לי תכלס הכל גם אם הפרנסה היא הדבר היחיד שאני ממש ממש נלחמת עליוכל השאר תודה לקדוש ברוך הוא פיקס!אז מה פתאום החרדה הזו חוזרת לי .מפחדת לא רוצה להיות מפחדת .מה הרב ממליץ ? סליחה מראש על אורכו של התקסט. תודה שוב.

תשובה

שלום וברכה

ייעוץ מקצועי נא לפנות לבית החם https://www.bayit-cham.org.il/he