התקרבות חד צדדית לדת

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב אני ובעלי נשואים כבר 17 שנה ויש לנו 2 ילדים שיהיו בריאים. בשנה האחרונה מאישה חילונית גמורה הבנתי את האמת ותכלית חיי והתחלתי לשמור טהרה ולא להדליק אש בשבת .אני כל כך רוצה להתקרב יותר ושכל הבית ישמור שבת אבל בעלי לא מוכן לוותר על החילוניות שלו ועל אורח החיים הקודם. אני רוצה להתקרב לאמת ולהבטיח מקומי בעולם הבא מתוך אהבה לשם ולאמת אך כל משפחתי לא תומכת בי בכך. האם אני יכולה לחיות בשתי העולמות? האם כל פעם שירצה לנסוע בשבת עלי להסכים?האם שלום הבית מעל הכל? אני כל כך מצטערת שלא לימדו אותי איך באמת צריך להנהיג את חיי כאישה יהודיה מילדותי ויש לי שאלות למה פתאום בגיל 40 הבנתי הכל בצורה בהירה ומוחלטת ולמה אין בידי לצערי לממש זאת בשל המשפחה. תודה

תשובה

שלופ וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתקרב לבוראך וכבר אמרו חכמים בן ארבעים לבינה, נשמח לסייע לך בעז"ה למצוא את שביל הזהב שמצד אחד תוכלי להתחזק וללכת בדרך ה' הנכונה ומצד שני בעלך לא ירגיש מאויים ויוכל להמשיך את דרכו כפי שנהג עד עתה מבלי שיהיו מחלוקות חלילה.

אציע שתשלחי לי מס' טלפון ונשוב אילייך בעז"ה ובעז"ה הכל על מקומו יבוא בשלום.