שבת

האם מותר להשתמש בסבון נוזלי או מוצק בשבת לשטיפת הידיים וכדומה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1)אנו מניחים על האסלה בשירותים סבון(מין חומר) נוזלי (זה נתלה על האסלה ושייך לחברת´ DUCK´) שאמור לחטא ולהפיץ ריח נעים. שאלתי היא כזאת בכול פעם שאנו מורידים את המים זה מוציא קצף ואז גם יוצא צבע(חלק מהחומר שהוא בצבעים שונים) מאותו מתקן,ורציתי לדעת האם מותר להשתמש בזה בשבת כי הבנתי שזה אסור מחמת צובע??? 2)עוד שאלה בבקשה האם מותר להשתמש בסבון נוזלי או מוצק בשבת לשטיפת הידיים וכדומה?? שבת שלום וישר כוח על האתר כול פעם הוא רק מחזק ומחכים אותי ברוך ד".

תשובה

שלום וברכה

1. מעיקר הדין מותר למרות שיש מחמירים בדבר, ואם אפשר להשתמש בסבון ללא צבע עדיף יותר.

2. מותר להשתמש רק בסבון נוזלי.

בברכה - בנימין שמואלי