שאל את הרב - כללי

חלום<

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

הבת שלי חלמה את אבא שלי (שנפטר) נמצא בבית של אימי כשהוא לבוש חולצה שחורה עם משקפי שמש ממש כהים על עיניו ומבטו כועס עלינו...דרך אגב...גם אני חלמתי עליו לא מעט כשהוא עם משקפי שמש כהים על עיניו ובגדים כהים ולא חדשים ...אשמח לדעת את הפירוש....בתודה מראש....אפרת.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יתכן שהאבא ע"ה רצה לרמוז לכם שיש לעשות משהו יותר לעילוי נשמתו. והסיבה שהוא דוקא נתגלה לכן, כי יתכן שדוקא המשפחה שלכן היא זאת שיכולה לסייע בעילוי נשמתו.

לכן כדאי שתארגנו משהו לעילוי נשמתו, כגון, שתתנו נדבה לקבוצה של לומדי משניות שילמדו משניות לעילוי נשמתו, או שתתנו נדבה לתמוך בלומד/ לומדי תורה, שאז זכות לימוד תורתם בכל יום שבעולם הזה, נזקף על זכות האבא ע"ה בעולם האמת.  או שתתארגנו קבוצת נשים ביחד שיעשו הפרשת חלה לעילוי נשמתו, או שתפתחו גמ"ח של הלוואת כספים או גמ"ח להשאלת סוג של כלים  (כגון הנצרך לחולים) לעילוי נשמתו.

ותוכלו לכוון בכל פעם שאתן עושות מצוה לעילוי נשמתו, ואפילו תאמרו בפה מלא שאתם עושים כן בשביל טובת וזכות נפשו של האבא/סבא ע"ה, ובזה יהיה טובה גדולה  לנשמתו ע"ה.

ויהי רצון שתמיד תוכלו להביא נחת לאביכן ע"ה ע"י מעשיכן הטובות שבעולם הזה,

בברכה

רב נחום