קידושין בשחוק

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, זה היה מזמן ואני לא זוכרת בדיוק את כל הפרטים, אבל לפני שחזרתי בתשובה בערך בגיל 16-17 ידיד שהיה לי הוציא טבעת מפלסטיק ורצה בצחוק לשים לי את הטבעת על האצבע ולהגיד ״הרי את מקודשת לי״, אני זוכרת שדי נרתעתי מהרעיון וחושבת שהוא אמר שזה בצחוק ושבסוף הוא שם את הטבעת ואמר אולי חצי משפט של ״הרי את מקודשת״ או משהו כזה קשה לי לזכור, ואמרתי לו שזה לא שייך ולא מצחיק ובתוכי חשבתי שזה לא היה רציני והוא המשיך לצחוק.. אני לא זוכרת אם היו עוד אנשים מסביב אבל גם אם היו אחת מהם היתה אחותי והשאר נערים/נערות מחללי שבת בפרהסיה.. לאחרונה נזכרתי בכך וזה קצת הטריד אותי ורציתי לשאול על כך ליתר בטחון, האם יש תוקף לקידושין במצב כזה? אם הוא כן אמר משפט שלם ואני לא זוכרת? אם אני לא רציתי אבל הוא כן התכוון לכך למרות שאמר אחרת? תודה רבה לכבוד הרב וישר כוח.

תשובה

שלום וברכה

אין זה קידושין מאחר והוא אמר שזה בצחוק ולא היו כלל עדים כשרים למעשה הקידושין.