שאל את הרב - כללי

למי מיועד מניין מוקדם?

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

כבר למעלה משנה אני מתפלל במניין מוקדם , מתחילים "הודו לה' בחמש ארבעים וחמש. אני לא עובד. האם יש פסול בכך ? לציין שקשה להשיג מניין בשעה זו , לכן בעצם אני משכים.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לכתחילה אין להתפלל שמונה עשרה קודם נץ החמה; ובדיעבד יוצאים קודם הנץ - אך שיהא אחרי הזמן של "האיר פני המזרח".

אם אין מנינים יותר מאוחרים באיזור, מותר לך להתפלל עמהם, הואיל והעובדה  שאין עוד מנינים באיזור, נחשב לך כמצב של "בדיעבד".

בברכה,

רב נחום