לשון הרע לתועלת

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

איך אני יכולה להזהיר את חברתי לגבי מישהו שמעביר הרצאות ויש עליו שמועות שעושה זאת בדרך לא טובה שעלןלה להשפיע לרעה. הציעו לה ללכת לשיעור שלו ואני מנסה להניא אותה מזה. אני לא מכירה אותו ואת סיפורו, רק שמעתי שמועות בעניין. איך אני יכולה להזהיר ולא ליפול בחטא של לשון הרע?

תשובה

שלום וברכה

תגידי לה ששמעת כל מיני שמועות לא מאומתות שיש בעיה באיש הזה ושתברר היטיב לפני שהיא הולכת לשם.