זוגיות

מה לעשות עם חמה שלא פשוט להיות איתה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רצית לבקש עצה חכמה בעניין אמו של בעלי.היא אישה קשה ולא נעימה נוחה לכעוס ומתוסכלת מהחיים. גרושה,כל חייה לא הסתדרה באף עבודה אין לה חברים ואפילו עם אמא שלה ואחיותיה ובתה אינה בקשר נורמלי תקין. בעלי הוא היחיד ש""סובל אותה מהיותו אדם טוב ונדיב.אנחנו ברוך ה" שומרים על אורח חיים דתי והיא חילונית.בעיה ממשית מתעוררת כאשר את החגים אנו עושים יחד עם משפחתי המורחבת שבעלי אוהב מאוד והיא מתלוננת בפניו ואף צועקת ומבישה אותו על כך שהיא נשארת לבד או עם אמא החולה...היא מצפה שאקח אותה לבית הורי...הדבר אינו אפשרי ממספר סיבות:אני לא סובלת אותה,היא כבר התפרצה לא פעם ולא פעמיים על הורי,ועלי וקיללה וגידפה אותי,אין מקום בשבילה (זה בעיר אחרת) גם האחים שלי לא אוהבים אותה.במשך תקופה לא תתתי לה לדרוך בביתנו בגלל התנהגותה והיה זה בהסכמת בעלי אך הבנו שזה לא יכול להמשך הרשיתי את ביקוריה כאשר אני שומרת על קרירות ואיפוק. מבחינתי היא פצצה תקתקת המאיבה לעיתים על יחסי עם בעלי.כי גם לו מתחיל להמאס לשמוע את הטרוניות שלה והוא- פונה אלי באצבע מאשימה וזה עוד יותר מכעיס אותי.העניין הוא שגדלתי בבית נעים ושלו הורים עם זוגיות טובה וקיבלתי את ההפך מצד משפחתו של בעלי(משפחה מפורקת)אני שואפת לגדל את ילדי באותה צורה.לצערי הרב אנחנו גרים באותה עיר. אני כבר דואגת לראש השנה כי תתלונן שאין לה עם מי לחגוג(פתאום כולם צדיקים וחשוב להם לחוג את החגים,)ובעלי יבקש ממני שאזמין אותה לבית הורי ואני כבר החלטתי שלשם היא לא נכנסת בכל מחיר.המקסימום אני אסבול אותה בביתי בתנאי שתתנהג יפה אך לא מגיע לה להנות בחרת משפחתי המורחבת. י.שב. מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את המצב  לאשורו האם יש לך שאלה על הנאמר ?

כי לא סיימת את המכתב בשאלה, אלא בהחלטתך שהיא נכונה מאוד ואינך חייבת להזמין אותה לבית הורייך, ואף להכניס אותה לביתך אינך מחוייבת אם היא מציקה יותר מידי.

אם יש לך שאלה נוספת או שונה ממה הבנתי, אשמח לסייע בידך.

בברכה - בנימין שמואלי