שמיטה

"קורא במזוזות"

  • כ"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב כידוע אי אפשר לדעת האם אדם הוא ירא שמים על ידי מראהו החיצוני. לכן רציתי בבקשה לשאול: 1.האם מותר ללכת ל"קורא בקפה" שנראה ירא שמים? או ל"קורא במזוזות" שנראה ירא שמים? 2.מה ההבדל מבחינה הלכתית בן קורא בקפה לקורא במזוזות?תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

קריאה בקפה היא שקר במקרה הטוב ודבר אסור במקרה הפחלות טוב.

קריאה במזוזה על ידי אדם שבאמת בוודאי ירא שמיים ויש לו המלצות מגדולי ישראל זה בוודאי מצד הקדושה ויש בזה מן האמת ולכן מותר.