האם מותר לגזור חוט מבגד בזמן שהוא לבוש בו?

  • כ"ו שבט התשע"ו

שאלה

האם מבחינה הלכתית יש עניין שאסור לגזור טיקט או חוט מהבגד כשהוא מולבש עלינו כבר? להבדיל ממנהגי האבלות ל"ע. תודה

תשובה

שלום רב,

אמנם מובא בכף החיים חלק יורה דעה (סימן קטז אות ריב) בשם החופת אליהו (שער ג) התופר בגדיו כשהוא מלובש קשה לשכחה (וע"ע מה שהביא בזה בספר שמירת הגוף והנפש חלק א' סימן עד, ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ב' חלק יורה דעה סימן יט), אך לחתוך טיקט או חוט אינו בכלל תפירה - ולכן ניתן לעשות כן גם כשהבגד עליו.

בברכה,

הלל מאירס