זוגיות

האם מותר להיות בקשר עם בנים, ידידים חברים לא קשר רציני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. ברצנו לשאול כמה שאלות על כמה נושאים..? 1. אם מותר כיום (או בכלל)לשים נזם (העיגל באף)לפי מה שאני יודעת שבימי שרה אמינו ורבקה היה אפשר לשים נזם אני לא מבינה למה היום לא, הרי זה מיפה את אישה. אישה צריכה להיות יפה (לידי בעלה...). 2.אם מותר להיות בקשר עם בנים.....(בנים בעבודה בנים בשכונה וכ´ו ידידים, כאילו לא קשר רציני ) 3.אם לבחורה נידה מותר ללכת לכותל או לבית כנסת.לגעת בספר תורה. 4.אני מאוד מפחדת לצאת לשידוכים אני לא יודעת מה אומרים מה עושים אני גם לא יודעת מה אני רוצה כאילו בחור שלומד כל היום.. זה מאוד קשה לפרנס משפחה .ובמיוחד במצב הכללי היום בארץ. ובחור שהוא לומד חצי יום וחצי יום עבוד אז הוא לכזה דתי ולא חרדי כאילו אני לא אומרת שהם לא טובים חס וחלילה לא יודעת מאוד קשה אני לא יודעת .. כאילו בשאר הדברים אני יודעת מה אני רוצה יש השגיים רצונות ו´כו .. רק בזה מאוד קשה לי... אני אשמח לתשובה תודה רבה והמשך יום נעים...

תשובה

שלום וברכה

1. נענית

2. אין ליצור קשר עם בנים ואין לפתח ידידות עם בנים, אולם אפשר להגיד בוקר טוב וכו´ למכרים.

3. מותר ללכת לכותל וכן לגעת בספר תורה.

אולם אין להסתכל באותיות הספר תורה עד לסיום המחזור.

4. בחור שבחר בבחרותו לא ללמוד כל היום מחמת שאין לו עצבים וכו´, הוא אכן בחור שלא כדאי לך לקחתו מאחר ואת דורשת בחור רציני יותר.

אולם אם את בוחרת כעת בבחור ירא שמיים המתמיד בלימודו, אין זה אומר שכאשר יגעו ימים שהפרנסה תדחוק הו אלא יפרנסך, גם הבחור הצדיק ביותר חייב לפרנס את אשתו, ולהביא טרף לביתו, כאשר המצב דורש זאת.

על כן בוודאי את יכולה לדרוש בחור חרדי ירא שמיים תלמיד חכם אשר בעת הצורך יביא טרף לביתו.

בברכה - בנימין שמואלי