תפילה וברכות

מי שהולך לישון פעמיים באותו לילה, מתי יקרא קריאת שמע?

  • כ"ד שבט התשע"ו

שאלה

תחילה אני רוצה להודות על התשובה המפורטת והמחזקת שקיבלתי לשאלתי הראשונה. יש לי שאלה נוספת, אני קוראת קריאת שמע בלילה לפני השינה אך יש מקרים נוספים שאני אשמח לדעת אם גם בהם צריך לקרוא קריאת שמע, לדוגמא, שנת צהריים או במידה ואני הולכת לישון בשעת לילה מוקדמת בידיעה שאני אקום לכמה שעות ואחזור לישון מאוחר יותר (הולכת לישון ב-20:00, קמה והולכת לישון שוב ב-1:00) מתי אני אצטרך לומר קריאת שמע, בשינה הראשונה או השנייה?

תשובה

שלום רב,

1. המנהג הוא שלא לקרוא שום חלק מקריאת שמע על המיטה לפני שנת הצהריים (יעויין רמ"א אורח חיים סימן רלא, ומשנה ברורה סק"ג).

2. כשאת הולכת לישון פעמיים באותו לילה - יש לברך המפיל לפני השינה העיקרית שלך (וע"ע אשל אברהם סימן רלט סעיף א, ושו"ת קרן לדוד חלק אורח חיים סימן ס).

בברכה,

הלל מאירס