דיני אבלות שבעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אומצתי במשפחה מגיל חצי שנה כיום אבי הביולוגי במצב קשה מאוד וימיו ספורים. בבית המשפחה הביולוגית ישנה טינה כעס מירמור ותסכול לגבי אחת האחיות שתרמה רבות למצב של אבי הביולוגי . במידה ונאלץ לשבת שיבעה רציתי לדעת האם אני חיבת לשבת בביתו מכיוון שיש לי שני פעוטות בן אחת עשרה חודשים ושנתיים שצמודים אלי מאוד ולא אוכל להתנתק מהם לשבוע. ןמצד שני לא מעונינת לשבת איתה מבחינתי היא תרמה רבות למצב שאבי הגיע היום?

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין אין חובה לשבת בבית הנפטר, אם כי ראוי לעשות כן בדרך כלל, אולם במקרה של מחלוקת של עדיף לשבת בנפרד.

בברכה - בנימין שמואלי