תחיית המתים?<

  • כ"ג שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי שאלה שמציקה לי המון זמן ומפחידה אותי. קראתי בספר (לא זוכרת את שמו) שיגיע זמן תחיית המתים כולנו בעצם חייבים למות למשך 7 דקות כדי לעבור משפט בשמיים ואז לחזור. האם זה נכון? אני ממש מפחדת מזה האם חייבים לעבור את המוות הזה?? האם כולם יחזרו מהמשפט הזה ויקומו? מה יהיה איתי עם בעלי וילדי??

תשובה

שלום וברכה

בגמרא אכן מבואר שכל אדם יצטרך לחזור לעפרו לפני תחיית המתים כי הגוף שלנו לא מתאים לחיות בעולם הבא וצריך גוף מעודן יותר וטהור יותר.

דבר זה לא יקרה בביאת המשיח אלא בזמן מאורח יות רבעת תחיית המתים והמעבר לעולם הבא.

אין לך לדאוג אלא לצפות ליום הגדול הזה שנעבור לעולם הבא - עולם השכר הנצחי שבו נשהה עם השכינה הקדושה וכל צדיקי עולם וננהה מזיו השכינה בתענוגים אין סופיים רוחניים.