תורה ומדע

היש בורא לעולם?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בת 35 וגדלתי בבית דתי (כיפה סרוגה),ובשנים האחרונות אני התחזקתי קצת ,שומעת הרצאות,מברכת,מתקרבת יותר לה"... אך מדי פעם יש לי רגעים עם עצמי שאני חושבת על החיים,אני נכנסת למחשבה של "כפירה", ואני לא מבינה משהו אחד בעניין שיש בורא לעולם. אם בנקודת זמן מסויימת שנברא העולם,ושהקב´ה החליט לברוא את העולם,אז מה היה קודם? ובכלל מי ברא אותו??? מי החליט שדווקא הוא זה שיברא את העולם? ולמה הכל לא נברא קודם? קצת קשה לי להבין את העניין הזה ,ואני אשמח לעזרה,כי זה מאד מציק לי!! אולי זה מה שמונע ממני יותר להתחזק....

תשובה

שלום וברכה

קיומו של בורא יחיד לעולם מוכח מעצם היות העולם מסודר ומתוכנן בצורה מופתית. לפני בריאת העולם לא היה כלום, אלא הבורא יתברך שמו בעצמו, שאין לנו תפישה בו, איננו יכולים להבין את מציאות הבורא, למרות הידיעה הברורה לנו שהוא קיים וישנו כפי שראית בלינק שציינתי.

ברור שלבורא לא היה בורא, היקום שלנו הנפסד מוכיח שיש מי שברא אותו, אולם מציאות הבורא הנשגבת מאיתנו היא לא נתפשת כלל בשכלינו, אולם נדע נאמנה שאין מי שברא את הממצאי הראשון, מאחר והממציא הראשון חייב להיות ראשון שלא היה אף אחד לפניו.

 והחלטה לברוא את העולם הייתה בעת שעלה ברצונו הפשוט לברוא את העולם.

בורא עולם נשגב מבינתינו מאחר ואנו ברואיו, והוא לא נתן לנו את השכל להשיג את מהותו, אלא נתן לנו את השכל להשיג את מציאותו.

אניממליץ בחום לבוא לסמינר בעניני יהדות שייתן לך את הדחיפה להתקדם הלאה ולהתחזק.

אם תרצי בכך אשמח לכוונך למקום מתאים.

בברכה - בנימין שמואלי