תום תקופת 30 ימי אבל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אבי נפטר לפני חודש ומחר יחול יום השלושים. השאלה היא מתי ניתן להתגלח ולהסתפר בעובדה שהתקופה הינה ספירת העומר ואין אנו מקפידים במנהגי אבלות של ספירת העומר למעט תספורת. האם ניתן להתגלח ולהסתפר מיד לאחר השלושים או להתגלח בלבד ולחילופין האם יש מועד אחר שמותר כמו ראש חודש שיחול ביום ו" הקרוב? אודה לכם על תשובתכם.

תשובה

מכיון שהפסח חל באמצע השלושים יום, הפסח מבטלת גזירת שלושים.

על אב ואם הדין הוא שאין להתגלח אלא אם כן החברים כבר אומרים שהשיער גדול מדי.

במקרה שלך, ניתן לסמוך על דעת הרדב"ז והרמ"א ולגלח ולהסתפר עד ראש חודש אייר. וכדאי שלא להתגלח מאז עד ג´ בסיון, מלבד יום ל"ג בעומר, בכדי שיהיה לך 33 ימי מניעת תספורת בעומר.

שלא תדע עוד מצער, מנשה ישראל