ביום שעשו לי גבס לקח לגבס הרבה זמן עד שהוא התייבש,וכבר ראיתי שעוד מעט שקיעה אז הנחתי על היד כאשר הגבס לא כ´כ יבש חלק מהרצועה נצבע בלבן ובמיוחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי גבס על יד שמאל ואני צריך להניח עליו תפילין ביום שעשו לי לקח לגבס הרבה זמן עד שהוא התייבש,וכבר ראיתי שעוד מעט שקיעה אז הנחתי על היד כאשר הגבס לא כ´כ יבש כתוצאה מזה,חלק מהרצועה נצבע בלבן ובמיוחד החלק שנמצא ממש על העור וגם חלק מהעץ של הבית נצבע בלבן מה אני צריך לעשות לרצועה ולבית? לצבוע אותם או שאני יכול להניח כמו שהם? תודה

תשובה

שלום וברכה

החלק הפנימי של הרצועה לא צריכה להיות בצבע שחור. אבל אם לסיד הנדבק שם יש ממשות, יש להסיר זאת בכדי שלא תהיה חציצה בין הרצועה לבין היד. ולכן יש לגרור את הסיד עם נייר זכוכית וכדומה. ואחר כך לצבוע את הצד החיצוני של הרצועה בדיו לצביעת תפילין. אפשר לקנות בחנויות לספרי קודש ויודאיקה עט מיוחד לצביעה זאת, מחירו כ10 ש"ח.

גם מהבית של התפילין יש לגרור את הצבע הלבן ולהשחיר כנ"ל.

בהצלחה, ורפואה שלימה, מנשה ישראל