שאלה בעניין בשר וחלב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לנו סט מזלגות בשרי שהיינו רוצים להעבירו לחלבי. רציתי לדעת כיצד ניתן לעשות זאת?? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לעשות זאת רק פעם אחת. דהיינו, לא להחליף מבשרי לחלבי ולהיפך, מדי פעם.

האופן שבו מעבירים לחלבי הינו על ידי הגעלה. מרתיחים מים בצנצנת ריקה של שימורים, ואחרי שהמיים מבעבעים מכניסים את הסכו"ם - כשהם נקיים לחלוטין- אחד אחד, ומוודאים שהמים מבעבעים כל זמן ההכשרה. לאחרי ההכשרה מדיחים את הסכו"ם במים פושרים.

אם ישנם מזלגות וסכינים שנהגו לתחוב בבשר בעת צליה על האש, אין למזלגות ולסיכינים הללו הכשרה אלא בליבון חמור, דהיינו להכניס את המזלגות והסכו"ם באש ולהמתין עד שהסכו"ם מאדים מחום האש. ומכיון שהעניין מסובך המהלך לא מומלץ ולא כדאי לעשות זאת.

בהצלחה - מנשה ישראל