תפילה וברכות

אשה מחוייבת בתפילה אחת ביום. ´ברכות השחר´ יכול להוציא אותי ידי- חובה? או שיש צורך גם בתפילה נוספת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב, על פי הידוע לי אשה מחוייבת בתפילה אחת ביום. ´ברכות השחר´ יכול להוציא אותי ידי- חובה? או שיש צורך גם בתפילה נוספת? והאם יש ספר שיכול לענות לי על החסך בדברים די בסיסיים? אני מבית דתי ותמיד מקפידה ושומרת שבת ועוד, ב´ה. אבל בניגוד לאחיי למדתי בבית ספר חילוני ואני מרגישה שחסר לי ידע. ושאלה נוספת- הבנתי כאן מתשובתכם באחת השאלות כי עפ´י הקבלה זה מסוכן שהסנדק של שני ילדים יהיה אותו אדם. מה העניין בכך ומה הסכנה שבזה? ותודה רבה על האתר הנפלא הזה, עוזר לי בכל כך הרבה מובנים בחיי. אשריכם!!

תשובה

שלום וברכה

ברכות השחר אינם תחליף לתפילת שמונה עשרה, אלא אם כן מדובר באשה שמטופלת בילדים, שניתן להקל ולסמוך על ברכות השחר.

לימוד בספר קיצור שולחן ערוך, יסייע בידך מאוד לדעת את ההלכות הנצרכות לך.

כן כתב ר´ יהודה החסיד בספר חסידים סימן מב´ .

בברכה - בנימין שמואלי