נשים

האם מותר לעשות בדיקת ביוץ ביתית ביום שבת או חג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי מספר שאלות 1. מה עליי לעשות עם כיפה ישנה שאין לה שימוש ואף לא ניתן לתרום אותה כי היא לא במצב לחבישה? 2. האם מותר לעשות בדיקת ביוץ ביתית ביום שבת או חג? 3. אני שומרת נידה ויוצא מצב כבר כמה חודשים שאני הולכת למקווה רק ביום ה-15 מיום קבלת הוסת, ואני חוששת שאני מפספת את יום הביוץ, שהבנתי שיכול להיות כבר ביום ה-14, שמעתי שיש כדורים לקיצור הוסת, האם מומלץ להשתמש בהם והיכן ניתן להשיגם? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר לזרוק לפח

3. כל רופאת נשים יכולה לסייע בידך, כמו כן אכתוב לך רפואה טבעית בדוקה, קחי כוס מים ושימי בו תבלין קינמון, ושתי בכל יום כוס אחד מעט מעט במשך היום והדבר יסייע בידך לקצר את הוסת למינימום.

בברכה - בנימין שמואלי